• Over Old Amsterdam
  • Onze producten
  • Borrelpakket bestellen
  • Recepten
  • Nieuws en Acties
  • Contact
Aardappelen hasselback met ontbijtspek, tijm en Old Amsterdam
Terug naar het overzicht

Aardappelen hasselback met ontbijtspek, tijm en Old Amsterdam

50 minuten6 personen

Ingrediënten

  • 6 middelgrote, vast kokende aardappelen
  • 80 gram dun gesneden ontbijtspek
  • 50 gram roomboter of olijfolie
  • 150 gram geraspte Old Amsterdam Original
  • 4 takjes verse tijm
  • grof gemalen zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en schil ze niet. Snijd de aardappelen met een scherp mesje in de breedte in ca. 3 mm. schijfjes, maar laat de onderkant aan elkaar zitten.
  2. Snijd het ontbijtspek in kleinere stukjes en druk dit tussen een aantal schijfjes van elke aardappel.
  3. Doe dit ook met de Old Amsterdam en wat fijngesneden tijm. Zorg dat je iets over laat voor de garnering.
  4. Laat de boter smelten in een pannetje. Leg de aardappelen in een ovenschaal en lepel de helft van de gesmolten boter over en tussen de aardappelen.
  5. Laat de aardappelen in ca. 45 minuten in de oven garen. Lepel halverwege de rest van de boter over de aardappelen en verdeel de overige Old Amsterdam hier overheen.
  6. Maak af met peper en zout en garneer met verse tijm vlak voor het serveren.

Tip:  De aardappelen kan je een aantal uren van te voren voorbereiden zodat je dit vlak voor het serveren alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
Volg ons
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaasspecialiteiten B.V.
  • Land
    • Deutschland
    • USA
    • United Kingdom
    • België
    • España
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van eigen cookies en cookies van derden voor het analyseren voor statistische of mogelijk advertentiedoeleinden, waaronder het tonen van gepersonaliseerde advertenties gebaseerd op jouw websitebezoek. Klik voor meer informatie