Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en schil ze niet. Snijd de aardappelen met een scherp mesje in de breedte in ca. 3 mm. schijfjes, maar laat de onderkant aan elkaar zitten.
- Snijd het ontbijtspek in kleinere stukjes en druk dit tussen een aantal schijfjes van elke aardappel.
- Doe dit ook met de Old Amsterdam en wat fijngesneden tijm. Zorg dat je iets over laat voor de garnering.
- Laat de boter smelten in een pannetje. Leg de aardappelen in een ovenschaal en lepel de helft van de gesmolten boter over en tussen de aardappelen.
- Laat de aardappelen in ca. 45 minuten in de oven garen. Lepel halverwege de rest van de boter over de aardappelen en verdeel de overige Old Amsterdam hier overheen.
- Maak af met peper en zout en garneer met verse tijm vlak voor het serveren.
Tip: De aardappelen kan je een aantal uren van te voren voorbereiden zodat je dit vlak voor het serveren alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.