
- Laat de kimchi uitlekken in een zeef. Besmeer de boterhammen met mayonaise, verdeel op 1 boterham een pluk rucola en verdeel daarop gelijkmatig de kimchi.
- Snij de lente ui in ringetjes en verdeel deze samen met de rucola op de boterham. Dek af met de andere boterham.
- Grill de tosti in een tosti apparaat of bak de tosti in een koekenpan. Voor bereiding in de koekenpan leg je de tosti in een licht beboterde koekenpan en leg je de deksel op de tosti. Bak de tosti op middelhoog vuur in enkele minuten aan één kant bruin en keer vervolgens om om de andere zijde bruin te bakken.
- Druk de tosti een beetje in met de deksel en verwarm net zolang tot de binnenkant warm is en de kaas gaat smelten.
*Kimchi is een verzamelnaam voor gefermenteerde groenten (meestal kool). In Korea is het zelfs hét nationale gerecht, het staat hier op de Unesco Immaterieel Cultureel Erfgoed lijst. Het wordt, net als bijvoorbeeld zuurkool, gefermenteerd. Dat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van gisten, schimmels en bacteriën.
Het is tamelijk pittig en bevat veel knoflook. Er wordt geen gebruik gemaakt van vissaus, dus volledig plantaardig. Kimchi is in blikjes of potjes verkrijgbaar bij de supermarkt of de toko.