Pel en snij de ui in ringen. Bak de ui in wat olie op middelhoog vuur al omscheppend glazig bruin. Ris de blaadjes van de tijm, hak deze grof en bak even mee. Snij de tomaat in plakjes.
Grill of bak de kipfilet bruin en gaar in ca. 7 min. Bestrooi met zout en peper, neem uit de pan, laat even liggen en snij in schuine plakken.
Besmeer de boterham met sambal en Old Amsterdam Belegen. Schep 3/4 van de ui erop en beleg met plakjes tomaat en wat rucola.
Verdeel de kip plakjes erop, beleg met een plakje Old Amsterdam Belegen en verdeel de rest van de ui erover. Dek af met de desem boterham.
Bak de sandwich in een grill of grillpan. Je kunt deze Melt ook op de BBQ maken: leg de ‘sandwich’ zonder bovenkant op een bakplaatje op de hete BBQ en zet de deksel van de BBQ er een minuutje op zodat de kaas kan smelten. Leg de boterham erop en druk een beetje aan.