• Over Old Amsterdam
  • Onze producten
  • Borrelpakket bestellen
  • Recepten
  • Nieuws en Acties
  • Contact
Flammkuchen met Old Amsterdam Geitenkaas, tomaat en ansjovis
Terug naar het overzicht

Flammkuchen met Old Amsterdam Geitenkaas, tomaat en ansjovis

20 minuten4 personen

Ingrediënten

  • Old Amsterdam Geitenkaas
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 5 ansjovisfilets
  • 4 el olijfolie
  • 2 grote stengels snijbiet
  • 4 volkoren flammkuchen* (bodems verkrijgbaar bij o.a. Marqt)
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Snijd de ansjovisfilets klein. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan, voeg de tomatenblokjes en de ansjovis toe en laat de filets op laag vuur smelten in de saus.
  3. Snijd intussen de snijbietstengels in stukjes en het blad in reepjes. Blancheer de stengels en roerbak het blad even in 2 el olijfolie.
  4. Leg de flammkuchen op een ovenplaat en besmeer ze met de tomatensaus, maar houd het midden vrij voor het ei. Breek op het middelste gedeelte van elke flammkuchen een ei, verdeel er de snijbiet en de geschaafde Old Amsterdam Geitenkaas over en schuif de flammkuchen in de oven. Bak ze circa 4-5 minuten. Het eiwit moet gestold zijn, de eidooier nog niet.
  5. Maal er verse peper over en serveer direct.

Geniet ervan! 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
Volg ons
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaasspecialiteiten B.V.
  • Land
    • Deutschland
    • USA
    • United Kingdom
    • België
    • España