Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 °C. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef of vergiet.
- Snijd de ansjovisfilets klein. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan, voeg de tomatenblokjes en de ansjovis toe en laat de filets op laag vuur smelten in de saus.
- Snijd intussen de snijbietstengels in stukjes en het blad in reepjes. Blancheer de stengels en roerbak het blad even in 2 el olijfolie.
- Leg de flammkuchen op een ovenplaat en besmeer ze met de tomatensaus, maar houd het midden vrij voor het ei. Breek op het middelste gedeelte van elke flammkuchen een ei, verdeel er de snijbiet en de geschaafde Old Amsterdam Geitenkaas over en schuif de flammkuchen in de oven. Bak ze circa 4-5 minuten. Het eiwit moet gestold zijn, de eidooier nog niet.
- Maal er verse peper over en serveer direct.
Geniet ervan!