Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking in water met zout. Giet af en laat uitlekken op een vergiet. Laat de boter op laag vuur smelten tot het niet meer bruist. Roer de paprikapoeder en bloem erdoorheen en laat het een minuut al roerend garen. Voeg de melk in 1 keer toe en roer het met een garde tot een gladde saus binden. Laat het even koken en zet het vuur laag.
Roer met een spatel de Old Amsterdam erdoor en roer tot deze zo goed alsgesmolten is. Meng de macaroni erdoor en voeg als je wilt nog peper en zout toe. Schep alles in een lage schaal en laat in een paar uur volledig afkoelen. Dek af met plasticfolie.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een flinke bitterbal.
Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180 ºC. Als je een stukje brood in de olie legt en deze direct gaat bruisen, is de olie heet genoeg.
Zet 3 schalen klaar. 1 met de bloem, 1 met de 2 losgeklopte eieren en 1 met de paneermeel. Wentel de ‘mac and cheese’ bitterballen achtereenvolgens eerst in delen allemaal door de bloem, dan ei en dan het paneermeel.
Frituur ze per 5 stuks in ca. 3 á 5 min. goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met ‘Old burger’ saus:
4 eetlepels mayonaise gemengd met 2 theelepels pittige paprikapoeder en 25 gr geraspte Old Amsterdam om te garneren/ in te dippen