Terug naar het overzicht

- Maak de kruiden dressing: snij of maal (met een staafmixer) de gemengde kruiden fijn en meng ze met de olijfolie, fijngehakte knoflook, de geraspte schil van een halve citroen en het sap van een halve uitgeperste citroen.
- Verwarm de grill pan voor op laag vuur. Snij de courgette, aubergine en rode ui in ca. 1 cm dikke plakken en de paprika’s in dikke repen. Zet het vuur hoger en leg de groenten plakken netjes naast elkaar op de hete grillpan. Laat ze ca. 4 min. op elke kant stil liggen zodat ze een mooi grill patroon krijgen. Leg ze op een schaal, kwast er direct wat kruiden dressing over en bestrooi met zout en peper.
- Grill de tomaatjes in de pan, leg ze bij de andere groenten en verdeel de olijven erover.
- Smeer de grill kaas aan beide zijden in met iets olijfolie. Grill de Kaas volgens aanwijzing op de verpakking aan beide zijden bruin met mooie grill strepen en leg ze op de gegrilde groenten
- Garneer met wat verse tijm en basilicum en serveer met de overige kruiden dressing.
Lekker met kriel aardappel salade, met sla hartjes en rode ui
Kook ca. 750 g gehalveerde verse krielaardappels in ca. 10 min. net gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Meng ze met gele kropsla hartjes en rode ui ringen. Besprenkel met extra vergine olijfolie en citroenrasp en sap en breng op smaak met zout en peper.