
- Neem de hamburger uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Pel en snij de rode ui in dunne ringen en besprenkel ze royaal met limoensap. Schep ze om en laat ze 15 min. marineren.
- Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snij ze in reepjes. Meng de mayonaise met de sriracha, snij de tomaat in plakjes en zet de rucola klaar.
- Halveer het broodje en rooster de snijkanten op de BBQ of in een grillpan. Grill de hamburger op de BBQ of in een grillpan mooi bruin en net gaar.
- Beleg de warme burger met Old Amsterdam Original en laat het smelten.
- Besmeer de bodem van het broodje met sriracha mayonaise, verdeel er wat rucola en reepjes paprika op. Leg de burger erop en verdeel er de tomaat, ingelegde uien en nog een plukje rucola op. Dek af met de deksel van het broodje.
*Je kunt ook de paprika’s zelf roosteren door de hele paprika’s op de hete BBQ op het rooster te leggen, of in een 220 ℃ voorverwarmende oven op een bakplaat te roosteren. Laat de schil onder regelmatig keren zo goed als zwart kleuren (ca. 20 min). Pak ze met een tang op en doe ze in een plastic (boterhammen) zak. Knoop de zak dicht en laat ca. 10 min staan. Door de warmte stoomt het vel dan van de paprika af. Neem de paprika’s uit de zak, laat ze wat afkoelen en trek het vel van het vruchtvlees. Bewaar in de koelkast in een afgesloten schaaltje.