Kook de parelcouscous volgens aanwijzing op de verpakking. Halveer de tomaatjes, halveer, pel en snij en de avocado in blokjes en besprenkel met citroen. Pel en snij de ui in dunne halve ringetjes. Hak de munt en rucola grof. Giet de parelcouscous af, spoel af met lauw water en laat afkoelen.
Maak intussen de dressing: roer de ingrediënten door elkaar tot een gebonden dressing en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de tomaatjes, avocado, ui, rucola en munt door de couscous, voeg een lepel dressing toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade in 2 diepe borden of op een schaal en strooi er granaatappel pitten en gehakte pistache nootjes over.
Verwarm de grill pan. Smeer de grill kaas aan beide zijden licht in met olijfolie. Grill de Kaas volgens aanwijzing op de verpakking aan beide zijden bruin met mooie grill strepen en leg ze op de salade.